Proef het Zuiden
  • Zuid
  • Vers
  • Genieten
  • Gezond
  • Recepten
  • Pasen
  • Jan Linders

Picknick in het park – met recept!

Door Cindy van der Avoort

Ik woon al jaren in Nijmegen, een stad rijk aan heerlijke parken, zoals het Goffert- en Kronenburgerpark. Als het lekker weer is, dan stromen deze parken vol, veelal met groepjes studenten. Dat brengt me op een van de tradities die ik écht koester uit mijn studententijd: Picknicken met vrienden in het park!

Traditie blijft

Inmiddels is de frequentie wat minder, maar nog steeds kom ik met diezelfde vrienden een aantal keer per maand samen. En nu kan dat weer in het park! Na een dag hard werken, genieten we dan van de gezelligheid in het park, van het fijne weer en natuurlijk van een gezond maaltje in de buitenlucht!

Gemakkelijk gezond

Meestal neemt iedereen wat mee en dan ontferm ik me graag over de salade. Na een dag werken heb ik wel zin in een stevige variant. Als basis kies ik vaak voor volkoren pasta, rijst, quinoa of couscous. Qua groente vind ik paprika of komkommer erg lekker, omdat dat zorgt voor een ‘knappertje’ in de salade. Een pittig rood uitje ontbreekt nooit, noch de verse kruiden die ik ruim voorhanden heb.

Volwaardig maaltje

Om het een volwaardige maaltijd te maken, doe ik er graag wat vis, gevogelte of noten doorheen. Kies bijvoorbeeld voor vette vis zoals forel of makreel of ga voor stukjes gerookte kipfilet of amandelen. Alles bij elkaar in een grote bak, even husselen en hupsakee, snel naar buiten nu!

Couscoussalade met geroosterde paprika en makreel

Ingrediënten voor 4 personen

  • 1 rode paprika
  • 1 oranje paprika of
  • 1 gele paprika
  • 1 rode ui (in smalle ringen)
  • 400 gram instant couscous
  • 1 vleesbouillontablet of
  • 1 kippenbouillontablet
  • 400 gram gerookte makreelfilets (in repen)
  • 1 bosje platte peterselie (gehakt)
  • 1 citroen (in vieren)

Voor de dressing

  • 1 teentje knoflook (geperst)
  • 50 milliliter olijfolie
  • 2 eetlepels citroensap
  • 1 eetlepel kappertjes

Bereiden

  1. Verwarm de ovengrill.
  2. Halveer de paprika’s. Verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in brede repen. Leg deze met de schil naar boven op een bakplaat. Schuif deze onder de grill en gril totdat op het vel zwarte blaasjes ontstaan.
  3. Haal de bakplaat uit de oven. Schep de paprikarepen in een plastic zak, sluit deze en laat iets afkoelen. Haal de paprikarepen eruit en trek de velletjes eraf.
  4. Meng de ingrediënten voor de dressing. Schep de dressing door de paprika en ui.
  5. Wel de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking met warm water waaraan het bouillontablet is toegevoegd. Roer de couscous los en schep deze op een schaal.
  6. Verdeel de groente met dressing erover.
  7. Leg de makreel erop, bestrooi met peterselie en garneer met citroenparten.

Smakelijk!

Ook interessant

Vers

Het heerlijk avondje… met gezonde gourmet!

Vers

Een ei pocheren is een eitje met deze tip!

Vers

Hoe bereid je de lekkerste asperges

Vers

Havermout op 3 manieren

Voorjaarsgroenten bij Jan Linders
Vers

Lente: verse groente en nieuwe energie!

Vers

Vershoudtips voor asperges

Cindy van der Avoort

Cindy van der Avoort

Cindy van der Avoort heeft van jongs af aan twee grote passies: sport (allerlei en zoveel mogelijk!) en voeding. Ze studeerde af als sportvoedingskundige en maakte van haar passie haar werk: Cindy startte haar eigen praktijk en ging aan de slag als docente aan de faculteit Sport en Bewegen van de HAN. Cindy geeft praktische tips om je vitaal te voelen door de juiste combi van voeding en bewegen.

Meer artikelen van Cindy

Deel dit artikel

Waar ben je naar op zoek?

  • JL-Google-Local-ad-314x314-2022-2.jpg
  • JL-Banner-Proef-het-zuiden-314x350-2023-1.jpg
  • JL-Banner-Proef-het-zuiden-314x350-2023-3.jpg
  • JL-Banner-Proef-het-zuiden-314x350-2023-5.jpg
  • JL-Banner-Proef-het-zuiden-314x350-2023-4.jpg
  • JL-Banner-Proef-het-zuiden-314x350-2023-6.jpg
Proef het Zuiden

Proef het Zuiden is een initiatief van Jan Linders.

Copyright 2018 | Privacy & Cookies | Contact | Over Proef het Zuiden | Partner worden?