
Bijgerecht, Borrelhapje
Picknickbrood gevuld met gegrilde groente en carpaccio
4 personen
30 minuten
BBQ-chef Ralph de Kok heeft een heerlijk BBQ-recept voor jou: picknickbrood gevuld met gegrilde groente – uit eigen streek(!) – én carpaccio. Heerlijk voor bij de borrel of als voorgerecht!
Werkwijze
- Steek de barbecue aan en zorg voor een hete temperatuur.
- Snijd de courgettes en aubergines over de lengte in plakken van ca. ½ cm dik. Bestrooi de plakken ruim met zout en laat een half uurtje staan. Spoel ze daarna af en dep de groente droog.
- Rooster de paprika’s ondertussen rechtstreeks in de gloeiende kolen tot ze zacht en enigszins zwartgeblakend zijn. Laat ze afkoelen in een plastic zakje en verwijder dan zaadlijsten en schil. Snijd de paprika’s in repen.
- Gril op een heet rooster de courgettes en aubergines tot ze mooie grilstrepen hebben.
- Snijd het brood horizontaal doormidden en haal het broodkruim er in het midden uit (zorg dat je ‘randen’ overhoudt van minimaal 3 cm).
- Beleg beide helften van het brood met wat blaadjes ijsbergsla en verdeel er dan de helft van gegrilde groente over.
- Leg plakken mozzarella en carpaccio op de groente, en dek dit af met de rest van de gegrilde groente.
- Leg de helften brood weer op elkaar en bind vast met wat slagerstouw. Snijd het brood in dikke plakken en serveer.
Variatietips:
- Geen liefhebber van vlees? Ga voor een vegetarische variant door de carpaccio weg te laten, ook heerlijk!
- Je kunt de carpaccio ook vervangen voor plakjes gerookte kipfilet, gerookte zalm of serranoham.
Maken die hap! – Ralph de Kok
- 1 Korengoud vloerbrood (ongesneden)
- 2 courgettes
- 2 aubergines
- 1 gele paprika
- 1 rode paprika
- 1 potje tapenade
- 2 bollen mozzarella
- 1 pak carpaccio
- 1 krop ijsbergsla
- peper en zout naar smaak