
Bijgerecht, Borrelhapje
Pikante dipper van geroosterde paprika en pistachenoten
4 personen
10 minuten
Bereidingswijze
- Maal voor de dipper de paprika met de pistachenoten, rode peper, knoflook en 2 eetlepels olijfolie met een keukenmachine of staafmixer tot een smeuïge pasta. Breng op smaak met zout.
- Snijd de groenten in repen. Bestrijk de tortillawraps met olijfolie en bak knapperig. Serveer de dipper met de groenten en de wraps.
Bereidingstip
Gril zelf de paprika’s voor de dipper. Bestrijk ze met olie en rooster circa 20 minuten hoog in de oven op 220ºC.
- 1 pot geroosterde paprika (afgespoeld, in stukjes)
- 50 gram pistachenoten (gepeld)
- 1 rode peper (zonder zaadjes)
- 2 teentjes knoflook (gepeld)
- 4 olijfolie
- 4 wortels (geschrapt)
- 3 stengels bleekselderij
- 0.5 komkommer (gewassen)
- 2 tortillawraps (in puntjes)