
Hoofdgerecht
Pikante kipburger
4 personen
50 minuten
Bereidingswijze
- Maal de kipfilet fijn in de keukenmachine. Meng dit gehakt met de ui, gember, knoflook, rode peper, koriander en een flinke snuf zout.
- Vorm 4 burgers van dit mengsel en laat afgedekt circa 30 minuten op smaak komen in de koelkast.
- Meng intussen de mayonaise met de limoenrasp, -sap en een snuf chilipepervlokken.
- Bak de burgerbroodjes, indien nodig, af volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Verhit de grillpan en vet deze in met een paar druppels olie. Gril de kipburgers aan beide kanten in 6-8 minuten gaar.
- Snijd intussen de broodjes open en bestrijk beide helften met een laagje limoenmayonaise. Beleg met de komkommer en een blaadje sla.
- Leg de burgers erop, dek af met het broodkapje en serveer direct.
Bereidingstip
Gebruik kipgehakt voor dit recept om nog sneller klaar te zijn.
Liever geen pikante kipburger? Laat dan de rode peper en chilipeper weg.
Vervang de koriander in dit recept door peterselie.
- 500 gram kipfilets (in blokjes)
- 1 rode ui (gesnipperd)
- 1 verse gember (fijngehakt, geschild, ca. 1 cm)
- 2 teentjes knoflook (geperst)
- 0.5 rode peper (fijngehakt)
- 0.5 bosje koriander (fijngehakt)
- 4 eetlepels mayonaise
- 0.5 limoen (rasp en sap)
- chilipepervlokken
- 4 hamburgerbroodjes
- olie (om in te vetten)
- 1 komkommer (in plakjes)
- 4 blaadjes sla