
Hoofdgerecht
Pilav-portobello’s met rodekoolsalade
4 personen
30 minuten
Deze gevulde portobello’s met basmatirijst en zelfgemaakt rodekoolsalade moet je een keer proberen. Hoe fijner de kool, hoe lekkerder.
Bereidingswijze
- Verhit de boter en bak hierin de ui glazig. Voeg de knoflook en specerijen toe en roerbak 1 minuut.
- Voeg de rijst toe en giet de bouillon erbij. Kook afgedekt tot de rijst gaar is. Rooster intussen de pistache- en cashewnoten in een droge, hete koekenpan. Hak de noten grof.
- Voeg de noten, abrikozen en rozijnen toe aan de rijst en laat afgedekt staan.
- Verhit 2 eetlepels olijfolie in een grote koekenpan en bak hierin de portobello’s aan beide kanten circa 5 minuten op een hoge stand. Vul de holtes van de portobello’s met de pilav.
- Schaaf of snijd de rodekool dun. Meng de tahin met het citroensap. Giet al roerend 200 ml warm water erbij en roer glad. Klop de rest van de olijfolie erdoor en breng op smaak met zout en (chili)peper.
- Giet de dressing over de kool en meng goed. Serveer de portobello’s met de salade.
Bereidingstip
Maak de rodekoolsalade tot 2 dagen van tevoren. De dressing wordt dan wel iets wateriger, dus breng de salade voor het serveren opnieuw op smaak.
Voedingswaarde p.p. | |
---|---|
Energie | 615 kcal |
Koolhydraten | 65 g |
Eiwit | 16 g |
Vet Waarvan verzadigd |
30 g 7 g |
Vezels | 10 g |
Zout | 1 g |
- 25 gram boter
- 2 uien (gesnipperd)
- 2 teentjes knoflook (fijngehakt)
- 1 theelepel kurkuma
- 0.5 theelepel kerriepoeder
- 0.5 theelepel korianderpoeder (ketoembar)
- 250 gram basmatirijst
- 400 milliliter groentebouillon
- 2 eetlepels pistachenoten
- 2 eetlepels cashewnoten
- 2 eetlepels gedroogde abrikozen (grof gehakt)
- 1 eetlepel rozijnen
- 5 eetlepels olijfolie
- 4 portobello’s
- 0.5 rodekool
- 2 eetlepels tahin
- 2 eetlepels citroensap