
Traktatie
Pimp je chocoladeletter
1 persoon
20 minuten
Maak je chocoladeletter nu ook makkelijk zelf nog lekkerder. Tempereer de chocolade, spuit deze over de chocoladeletter en bestrooi het naar wens met lekkers. Probeer het nu zelf!
Bereidingswijze
Chocolade tempereren:
- Tempereer de chocolade door twee derde van de chocolade au bain-marie te smelten.
- Zodra de chocolade is gesmolten haal je de pan van het vuur en voeg je één derde van de ongesmolten chocolade in stukje toe.
- Roer de chocolade stevig door met een spatel. Blijf door de chocolade roeren totdat alle stukje zijn gesmolten.
- Als het goed is voelt de chocolade nu dikker aan en is hij glanzender en klaar voor gebruik.
Afwerking:
- Besmeer de chocolade letter met de getempereerde chocolade en garneer af na wens.
- Voor de spuitchocolade klop je 30 gram boter met een garde luchtig op. Spatel hier 200 gram getempereerde chocolade door.
- Vul een spuitzak met kartelspuitmondje met de spuitchocolade. Spuit dit op de chocoladeletter en garneer af na wens.
- 1 Witte / melk chocolade letter
- 1 Chocolade reep wit / melk
- Garnering
- 1 zakje schuttelaar schuimpjes
- 1 zakje schuttelaar strooisnoep
- 1 zak smarties
- 1 potje dr. Oetker disco dip
- 1 potje dr. Oetker chocofantasie
- 1 zak g’woon kruidnoten
- 1 zak g’woon kruidnoten met chocolade
- 1 doosje mini marshmallows
- 1 pakje roomboter, op kamertemperatuur