
Borrelhapje
Pintxo’s met geroosterde paprika
4 personen
10 minuten
Op zoek naar lekkere recepten voor vegetarische pintxo’s? Deze stokbroodjes met geroosterde paprika, feta en walnootcrumble zijn heerlijk om te serveren tijdens de borrel.
Bereidingswijze
- Rooster de walnoten in een droge, hete koekenpan. Hak in een keukenmachine de peterselie, walnoten en knoflook tot een grove crumble. Breng op smaak met zout en peper.
- Snijd de ciabatta in plakken en bestrijk met olijfolie. Verhit de grillpan en rooster het brood tot er aan beide kanten mooie grillstrepen ontstaan. Leg een reep geroosterde paprika op een plak ciabatta. Leg een blokje feta erop en steek vast met een prikker. Bestrooi met de walnotencrumble.
Wijnadvies
Serveer bij deze pintxo’s onze Rosé van het Jaar: Carpice de Gris!
Voedingswaarde p.p. | |
---|---|
Energie | 400 kcal |
Koolhydraten | 35 g |
Eiwit | 15 g |
Vet Waarvan verzadigd |
22 g 9 g |
Vezels | 4 g |
Zout | 3,1 g |
- 30 gram walnoten
- 3 takjes platte peterselie (fijngehakt)
- 0.5 teentje knoflook (geperst)
- 1 ciabattabrood of
- 1 stokbrood
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 pot geroosterde paprika (in reepjes)
- 200 gram feta (in blokjes)