
Nagerecht
Pistacherol met witte mousse en frambozen
5 personen
60 minuten
Heerlijk dessert van witte chocolademousse, pistache en frambozen. Hiermee maak je vast en zeker indruk tijdens het kerstdiner. Begin hier op tijd mee want dit dessert moet minstens 1 uur opstijven in de koelkast.
Tip: ga voor een feestelijke proeverij en maak naast de pistacherol ook de trifle, arretjescake én het kwarktaartje!
Bereiden
- Verwarm de oven voor op 220˚C.
- Klop de eieren met de suiker met een handmixer of in de keukenmachine in 3-4 minuten wit en romig
- Meng de bloem en de maïzena en spatel dit door het eimengsel.
- Roer de boter er met een garde doorheen.
- Schep het beslag op een met bakpapier beklede ingevette bakplaat. Strijk het uit tot een dunne laag beslag en bak dit 4-5 minuten in de voorverwarmde oven.
- Neem de biscuitbodem uit de oven en leg hem om op een schone theedoek. Trek voorzichtig het bakpapier eraf. Rol met behulp van de theedoek het biscuitdeeg op en laat 30 minuten afkoelen.
- Rol het biscuitdeeg weer open en bestrijk de bodem met ¾ van de witte mousse. Bestrooi met de helft van de pistachenoten en druk er de frambozen in maar houd er 12 achter om te garneren.
- Rol de cake weer op en omdat deze tijdens het afkoelen opgerold is geweest zal dat makkelijk gaan.
- Leg de rol nu op een serveerschaal. Bestrijk de buitenkant met de resterende witte mousse en verdeel de achtergehouden frambozen over het midden van de rol en bestrooi met pistachenoten.
- Zet dit minstens 1 uur in de koelkast om op te stijven.
Wijntip
Serveer hier een lekker zoete dessertwijn bij.
- 3 eieren
- 90 gram suiker
- 45 gram bloem, gezeefd
- 30 gram maïzena, gezeefd
- 30 gram boter, gesmolten
- 500 ml witte chocolademousse
- 50 gram gepelde pistachenoten, fijngehakt
- 2 bakjes frambozen à 100 gram