Proef het Zuiden
  • Zuid
  • Vers
  • Genieten
  • Gezond
  • Recepten
  • Jan Linders
Borrelhapje

Pita pesto

4 personen
5 minuten
BereidingswijzeIngrediënten

Een pitabroodje maar dan net even anders! Met dit gerecht kun je heel eenvoudig een pitabroodje omtoveren in een heerlijke pizza met pesto!

Overige tijden

  • 10 minuten oventijd

Benodigdheden

  • staafmixer
  • bakplaat met bakpapier

Bereidingwijze

  1. Verwarm de oven voor op 200ºC.
  2. Rooster de pijnboompitten in een droge, hete koekenpan.
  3. Pureer met een staafmixer de basilicum, pijnboompitten, Parmezaanse kaas en olijfolie tot een pesto. Breng op smaak met zout en peper. Voeg eventueel een scheutje water toe.
  4. Snijd de pitabroodjes helemaal open en leg ze op de bakplaat. Bestrijk de binnenkanten met tomatensaus en verdeel de mozzarella erover.
  5. Besprenkel met de pesto en bak circa 10 minuten in de oven, tot de mozzarella is gesmolten.
  • 1 eetlepel pijnboompitten
  • 1 bosje basilicum
  • 1 eetlepel Parmezaanse kaas (geraspt)
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 4 pitabroodjes
  • 4 eetlepels tomatensaus
  • 1 bol mozzarella (in plakken)
borrelpestopita

Ook interessant

Recepten

Broodje sticky hotdog

Recepten

Frietje kapsalon

Recepten

Snelle erwtensoep met feta en Onze Trots rookworst

Recepten

Zoete aardappelstamppot met boerenkool en reepjes...

Recepten

Broodje bal

Recepten

Echte Brabantse worstenbroodjes

Deel dit artikel

Waar ben je naar op zoek?

  • JL-Google-Local-ad-314x314-2022-2.jpg
Proef het Zuiden

Proef het Zuiden is een initiatief van Jan Linders.

Copyright 2018 | Privacy & Cookies | Contact | Over Proef het Zuiden | Partner worden?