
Lunch
Pitabroodje gezond met kip
4 personen
20 minuten
Heerlijk pitabroodje gezond met Griekse en Turkse invloeden door de kipgyros- of kipkebab. Lekker met tomaat, komkommer en een zelfgemaakte yoghurtsaus.
Werkwijze
- Verhit de olie en roerbak hierin de kip in 4-5 minuten goudbruin en gaar.
- Meng de yoghurt met de knoflook en gyroskruiden en breng op smaak met zout en peper.
- Meng de tomaten- en komkommer- blokjes. Rooster de pitabroodjes in een broodrooster of tussen een contactgrill.
- Snijd ze open tot envelopjes, verdeel er slablaadjes over en leg de kip erop.
- Schep de yoghurtsaus en het tomaat-komkommermengsel erop.
Variatie
Vervang de komkommer door blokjes groene paprika. Bestrooi de pitabroodjes met wat feta of geraspte belegen kaas.
Voedingswaarde p.p. | |
---|---|
Energie | 290 kcal |
Koolhydraten | 26 g |
Eiwit | 21 g |
Vet Waarvan verzadigd |
11 g 5 g |
- 250 gram kipgyros- of kipkebabreepjes
- 1 theelepel paprikapoeder
- 2 eetlepels olijfolie
- 150 milliliter Griekse yoghurt
- 2 teentjes knoflook (fijngehakt)
- 1 theelepel gyroskruiden of 1 theelepel Italiaanse kruiden
- 2 trostomaten (in miniblokjes)
- 1 komkommer (in miniblokjes)
- 4 pitabroodjes
- 75 gram gemengde bladsla (iets kleiner gescheurd)