
Hoofdgerecht
Pitabroodjes met falafel en mangochutney
4 personen
15 minuten
Wil je vanavond graag vegetarisch eten? Ga dan voor dit heerlijke recept met pitabroodjes, falafel en mangochutney! Een heerlijk Midden-oosters gerecht dat in een handomdraai op tafel staat. Eet smakelijk!
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 200ºC. Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak hierin de falafel in circa 5 minuten gaar en goudbruin.
- Verwarm de pitabroodjes circa 4 minuten in de oven. Snijd de broodjes open, bestrijk ze met de chutney en vul met de falafel, komkommer, tomaat en feta. Maak af met extra mangochutney en koriander.
Bereidingstip
Dit broodje smaakt ook heel lekker met munt of basilicum.
- 1 eetlepel olijfolie
- 250 gram falafel
- 4 grote pitabroodjes
- 6 eetlepels mangochutney (pot)
- 1 komkommer (in plakken)
- 250 gram cherry-/kerstomaatjes (gehalveerd)
- 100 gram feta (verbrokkeld)
- 1 handje koriander (fijngehakt)