
Hoofdgerecht, Lunch, Voorgerecht
Pittige erwtensoep
4 personen
90 minuten
Lekkere variatie op de klassieke erwtensoep, door de pittige ingrediënten blijf je lekker warm!
Werkwijze
- Breng de vleesbouillon met de spliterwten, de rijst en de speklapjes aan de kook. Kook zachtjes 30 minuten.
- Schep het schuim eraf en roer af en toe om aanbranden te voorkomen.
- Voeg de winterwortel, de bleekselderij de uien de puntpaprika’s en de salami of chorizo toe.
- Kook nog zachtjes 30 minuten en roer regelmatig.
- Bestrooi de soep met een beetje paprikapoeder.
Voedingswaarde p.p. | |
---|---|
Energie | 980 kcal |
Koolhydraten | 63 g |
Eiwit | 52 g |
Vet Waarvan verzadigd |
53 g 20 g |
- 2 liter vleesbouillon van tablet
- 400 gram spliterwten
- 50 gram rijst
- 4 speklapjes (in repen)
- 1 winterwortel (geschrapt, in blokjes)
- 2 stengels bleekselderij (in stukjes)
- 2 uien (grof gesnipperd)
- 2 rode puntpaprika’s (in reepjes, zonder zaadjes)
- 150 gram salami (in plakjes) of 150 gram chorizo (in plakjes)
- 1 theelepel paprikapoeder