
Hoofdgerecht
Pittige linzensoep met kikkererwten
4 personen
25 minuten
Deze pittige linzensoep gevuld met peulvruchten is een erg goed vullende soep! Deze linzensoep is makkelijk, gezond en bevat veel mineralen. Dat maakt deze linzensoep een heerlijke soep!
Bereidingswijze
- Verhit de olijfolie in een soeppan en fruit hierin de ui, knoflook, rode peper, tomatenpuree, paprikapoeder, kurkuma en komijn 3-4 minuten.
- Voeg de tomatenblokjes met sap, bouillon, linzen, wortel en bleekselderij toe en kook zachtjes 15 minuten. Roer af en toe door.
- Voeg de helft van de kikkererwten toe.
- Pureer de soep en schep de rest van de kikkererwten erdoor.
- Bestrooi naar smaak met koriander. Lekker met pitabrood.
Bereidingstip
- Vervang in dit recept 1 theelepel kurkuma door 1 theelepel kaneel of 2 theelepels geraspte gemberwortel.
- Deze linzensoep smaakt ook heel lekker met witte bonen in plaats van kikkererwten.
- Bestrooi de soep ook eens met gehakte munt.
Benodigdheden
Staafmixer
- 4 eetlepels olijfolie
- 1 ui (gesnipperd)
- 3 teentjes knoflook (fijngehakt)
- 1 rode peper (fijngehakt, zonder zaadjes)
- 1 blikje tomatenpuree (70 g)
- 2 theelepels paprikapoeder
- 2 theelepels kurkuma
- 1 theelepel komijnpoeder (djinten)
- 400 gram tomatenblokjes (blik)
- 1 liter groentebouillon
- 175 gram rode linzen (gedroogd)
- 1 wortel (geschrapt, in stukjes)
- 2 stengels bleekselderij (in smalle boogjes)
- 400 gram kikkererwten (afgespoeld, uitgelekt, blik)
- evt. koriander (om te bestrooien)