
Hoofdgerecht
Pizza all-amatriciana
4 personen
80 minuten
Een heerlijke traditionele pizza met tomaat, pancetta en verschillende kazen: pizza all-amatriciana. Een feestelijk gerecht om je weekend goed mee te beginnen. Probeer hem nu zelf!
Bereidingswijze
- Bereid het pizzadeeg volgens het basisrecept.
- Verhit 4 eetlepels olijfolie en fruit hierin de knoflook.
- Voeg de tomaten met sap en de oregano toe en kook zachtjes tot een dikke saus.
- Pureer de saus en breng op smaak met zout en peper.
- Verwarm de oven voor op 220°C.
- Rol het pizzadeeg uit en vul de vormen of leg het deeg op de bakplaat.
- Bestrijk het deeg met de tomatensaus, maar laat de randen vrij.
- Bestrijk de deegranden met olijfolie.
- Verdeel de pancetta, mozzarella, sjalotjes en pecorino erover en bak de pizza’s in het midden van de oven in circa 20 minuten goudbruin en gaar.
- Bestrooi voor het serveren de pizza all-amatriciana met de Parmezaanse kaas en peterselie.
Bereidingstips: Vervang de pancetta door rauwe ham of ontbijtspek. Voeg pesto in plaats van oregano toe aan de tomatensaus.
- 1 keer basisrecept pizzadeeg
- olijfolie
- 2 teentjes knoflook (fijngehakt)
- 750 gram tomatenblokjes of
- 750 gram gepelde tomaten
- 1 eetlepel oregano of
- 1 theelepel gedroogde italiaanse kruiden
- 200 gram pancetta (in repen)
- 250 gram mozzarella (in plakken)
- 3 sjalotjes (in smalle ringen)
- 100 gram pecorinokaas (geraspt)
- 75 gram Parmezaanse kaas (geraspt)
- 2 eetlepels platte peterselie (gehakt)