
Hoofdgerecht
Pizza Arabica
4 personen
83 minuten
Pizza Arabica is een pizza met een bijzondere, maar heerlijke, combinatie aan ingrediënten. De pizza is belegd met aubergine, mozzarella, zachte geitenkaas, granaatappel en spinazie.
Bereidingswijze
- Bereid het pizzadeeg volgens het basisrecept.
- Pureer de rode peper, meng er 50 ml olijfolie door en houd apart.
- Verwarm de oven voor op 220°C.
- Verhit een grillpan.
- Bestrijk de aubergineplakken met olijfolie en gril ze 1-2 minuten per kant.
- Rol het pizzadeeg uit, verdeel het over de vormen of de bakplaat en bestrijk de bodems met de peperolie.
- Verdeel de gegrilde aubergine, mozzarella, geitenkaas, amandelen, de helft van de granaatappelpitten en de helft van de spinazie erover.
- Bak de pizza’s in het midden van de oven in circa 20 minuten goudbruin en gaar.
- Bestrooi met de rest van de granaatappelpitten, de spinazie en koriander.
- Besprenkel met de rest van de peperolie.
Bereidingstip
Zie elders op de site voor het basisrecept voor pizzadeeg.
- 1 keer basisrecept pizzadeeg
- 1 rode peper (zonder zaadjes)
- 100 milliliter olijfolie
- 2 aubergines (in dunne plakken)
- 125 gram mozzarella (in plakken)
- 125 gram zachte geitenkaas (verkruimeld)
- 50 gram blanke amandelen
- 2 granaatappels (alleen de pitten)
- 100 gram spinazie (panklaar)
- 2 eetlepels koriander (gehakt)
- Benodigdheden
- 4 pizzavormen (ingevet) of 1 bakplaat (ingevet)