
Hoofdgerecht
Pizza bianca met druiven, vijgen, geitenkaas en walnoten
2 personen
90 minuten
Ben je net als ons een echte pizzalover en houd je van variatie? Probeer dan eens deze pizza met druiven, vijgen, geitenkaas en walnoten!
Voorbereiden
Meng de bloem met de gist, ½ theelepel zout, 125 ml warm water en 1 eetlepel olijfolie. Kneed in circa 3 minuten tot een glad en zacht deeg. Laat het deeg afgedekt circa 1 uur rijzen op een warme plaats.
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 220ºC. Rol het deeg in 2 stukken uit op het bakpapier en verdeel de geitenkaas, druiven, vijgen, tijm, rode ui, walnoten en Parmezaanse kaas erover.
- Besprenkel met de rest van de olijfolie en bestrooi met een snufje zout en peper. Bak de pizza’s in de oven in circa 15 minuten goudbruin en gaar. Serveer direct.
Wijnadvies
Bij deze pizza past heel goed een klassieke Sauvignon Blanc van Jean Sablenay of een moderne Sauvignon Blanc van Que Mas uit Chili.
Voedingswaarde p.p. | |
---|---|
Energie | 1190 kcal |
Koolhydraten | 107 g |
Eiwit | 50 g |
Vet Waarvan verzadigd |
60 g 26 g |
Vezels | 10 g |
Zout | 2 g |
- 200 gram bloem
- 1 theelepel gist
- 2 eetlepels olijfolie
- 250 gram zachte geitenkaas (verkruimeld)
- 100 gram druiven (gehalveerd)
- 4 verse vijgen (in plakjes)
- 2 theelepels tijm
- 2 kleine rode uien (in dunne ringen)
- 50 gram walnoten
- 30 gram Parmezaanse kaas (geraspt)