
Hoofdgerecht
Pizza margherita
4 personen
15 minuten
Pizza margherita: de traditionele pizza die bestaat uit tomatensaus, mozzarella en basilicum. De pizza valt goed in de smaak bij zowel jong en oud!
Bereidingswijze
- Steek de barbecue met deksel aan of verwarm de oven voor op 220ºC. Vouw een stuk aluminiumfolie dubbel zodat het groot genoeg is om het hele rooster te bedekken.
- Bestrijk de pizzabodems aan beide kanten met olie en leg ze op een snijplank. Verdeel de tomatensaus over de bodems.
- Leg de tomaatjes met het snijvlak naar boven op de tomatensaus. Scheur de mozzarella in stukjes en leg tussen de tomaten. Maal wat peper erover.
- Leg de pizza’s op het rooster met aluminiumfolie en sluit het deksel van de barbecue. Bak de pizza’s steeds in 5-10 minuten knapperig. Lepel hier en daar wat pesto over de pizza’s en bestrooi met basilicumblaadjes.
- 4 pizzabodems (kant-en-klaar)
- 1 eetlepel olijfolie
- 200 milliliter kruidige tomatensaus (naar keuze)
- 20 cherry-/kerstomaatjes (gehalveerd)
- 2 bollen buffelmozzarella of 2 bollen mozzarella
- 1 bakje pesto (koelvers)
- 2 takjes basilicum