
Hoofdgerecht
Pizza met pastinaak, blauwe kaas en hazelnoten
4 personen
10 minuten
Een keer geen standaard pizza met vlees en heel veel kaas. Probeer deze keer eens deze vega pizza! Zonder vlees, met heel veel groente!
Overige tijden:
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 175ºC.
- Leg de pastinaak en wortel op een bakplaat en besprenkel met de olijfolie.
- Rooster de groenten circa 35 minuten in de oven, tot de groenten helemaal gaar, zacht en goudbruin zijn. Hussel de groenten halverwege de oventijd. Rooster de laatste 8 minuten de hazelnoten mee.
- Neem de bakplaat uit de oven en verhoog de oventemperatuur naar 220ºC.
- Bestrijk de pizzabodem met de gezeefde tomaten. Beleg vervolgens met de geroosterde groenten, hazelnoten en rode ui.
- Verkruimel de kaas erover en bak de pizza circa 15 minuten in de oven.
- Bestrooi met de peterselie en serveer direct.
Bereidingstip
Voeg blokjes zoete aardappel toe aan de geroosterde groenten in dit recept.
Voedingswaarde p.p. | |
---|---|
Energie | 2605 kcal |
Koolhydraten | 162 g |
Eiwit | 70 g |
Vet Waarvan verzadigd |
176 g 44 g |
Vezels | 44 g |
Zout | 8,6 g |
- 400 gram pastinaken (geschild, in blokjes)
- 2 wortels (in halve plakjes)
- 4 eetlepels olijfolie
- 100 gram blanke hazelnoten
- 1 pizzabodem (koelvers)
- 75 gram gezeefde tomaten
- 1 rode ui (in halve ringen)
- 150 gram blauwe kazen
- 3 eetlepels peterselie (fijngehakt)