Proef het Zuiden
  • Zuid
  • Vers
  • Genieten
  • Gezond
  • Recepten
  • Jan Linders
Pizza met tonijn, paddenstoelen en mozzerella
Hoofdgerecht

Pizza met tonijn, paddenstoelen en mozzarella

2 personen
60 minuten
BereidingswijzeIngrediënten

Breng de pizzabakker in jou naar boven met deze pizza met tonijn, paddenstoelen en mozzarella! Proef de smaak van Italië.

Bereidingswijze

  1. Begin met het pizzadeeg. Meng de gist en suiker met 200 ml lauwwarm water.
  2. Laat circa 10 minuten staan en roer tot een glad mengsel.
  3. Schep 400 gram bloem in een kom en maak in het midden een kuiltje.
  4. Giet de gistoplossing erin en voeg 3-4 eetlepels olie toe.
  5. Strooi 1 theelepel zout over de bloem. Meng en kneed in circa 10 minuten tot een elastisch deeg.
  6. Vorm 2 bollen van het deeg en laat ze afgedekt met een vochtige doek circa 30 minuten rijzen.
  7. Verwarm de oven voor op 220ºC.
  8. Bestuif het werkvlak met bloem en rol de deegbollen uit tot 2 dunne pizzabodems.
  9. Leg ze op de bakplaat en bestrijk met de gezeefde tomaten. Bestrooi met de kruiden.
  10. Verdeel de rest van de vulling erover en bestrooi met de geraspte kaas.
  11. Bak de pizza’s in de oven in 12-15 minuten gaar en krokant.
Voedingswaarde p.p.
Energie 850 kcal
Koolhydraten 81 g
Eiwit 47 g
Vet
Waarvan verzadigd
41 g
13 g
  • voor het pizzadeeg
  • 7 gram gedroogde gist (zakje)
  • 1 theelepel suiker
  • 400 gram bloem en
  • 1 eetlepel bloem (om te bestuiven)
  • 4 eetlepels olijfolie
  • voor de vulling
  • 200 milliliter gezeefde tomaten
  • 1 theelepel gedroogde italiaanse kruiden
  • 2 blikjes tonijn (uitgelekt)
  • 150 gram champignons (in plakjes)
  • 1 rode ui (in ringen)
  • 0.5 pot geroosterde paprika (in repen) of
  • 1 rode paprika (in repen, zonder zaadjes)
  • 150 gram mozzarella (in plakjes)
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 100 gram belegen kaas (geraspt)
paddenstoelpizzatonijn

Ook interessant

Recepten

Broodje sticky hotdog

Recepten

Frietje kapsalon

Recepten

Snelle erwtensoep met feta en Onze Trots rookworst

Recepten

Zoete aardappelstamppot met boerenkool en reepjes...

Recepten

Broodje bal

Recepten

Echte Brabantse worstenbroodjes

Deel dit artikel

Waar ben je naar op zoek?

  • JL-Google-Local-ad-314x314-2022-2.jpg
Proef het Zuiden

Proef het Zuiden is een initiatief van Jan Linders.

Copyright 2018 | Privacy & Cookies | Contact | Over Proef het Zuiden | Partner worden?