
Hoofdgerecht
Pizza met tonijn, paddenstoelen en mozzarella
2 personen
60 minuten
Breng de pizzabakker in jou naar boven met deze pizza met tonijn, paddenstoelen en mozzarella! Proef de smaak van Italië.
Bereidingswijze
- Begin met het pizzadeeg. Meng de gist en suiker met 200 ml lauwwarm water.
- Laat circa 10 minuten staan en roer tot een glad mengsel.
- Schep 400 gram bloem in een kom en maak in het midden een kuiltje.
- Giet de gistoplossing erin en voeg 3-4 eetlepels olie toe.
- Strooi 1 theelepel zout over de bloem. Meng en kneed in circa 10 minuten tot een elastisch deeg.
- Vorm 2 bollen van het deeg en laat ze afgedekt met een vochtige doek circa 30 minuten rijzen.
- Verwarm de oven voor op 220ºC.
- Bestuif het werkvlak met bloem en rol de deegbollen uit tot 2 dunne pizzabodems.
- Leg ze op de bakplaat en bestrijk met de gezeefde tomaten. Bestrooi met de kruiden.
- Verdeel de rest van de vulling erover en bestrooi met de geraspte kaas.
- Bak de pizza’s in de oven in 12-15 minuten gaar en krokant.
Voedingswaarde p.p. | |
---|---|
Energie | 850 kcal |
Koolhydraten | 81 g |
Eiwit | 47 g |
Vet Waarvan verzadigd |
41 g 13 g |
- voor het pizzadeeg
- 7 gram gedroogde gist (zakje)
- 1 theelepel suiker
- 400 gram bloem en
- 1 eetlepel bloem (om te bestuiven)
- 4 eetlepels olijfolie
- voor de vulling
- 200 milliliter gezeefde tomaten
- 1 theelepel gedroogde italiaanse kruiden
- 2 blikjes tonijn (uitgelekt)
- 150 gram champignons (in plakjes)
- 1 rode ui (in ringen)
- 0.5 pot geroosterde paprika (in repen) of
- 1 rode paprika (in repen, zonder zaadjes)
- 150 gram mozzarella (in plakjes)
- 3 eetlepels olijfolie
- 100 gram belegen kaas (geraspt)