
Hoofdgerecht
Pizza met zoete aardappel en gorgonzola
4 personen
30 minuten
Pizza is altijd lekker en er zijn ontzettend veel mogelijkheden in variatie. Deze pizza met zoete aardappel en gorgonzola is weer helemaal anders dan je traditionele pizza. Probeer het zelf maar eens!
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 200ºC. Rol het pizzadeeg uit op de bakplaten. Schaaf de zoete aardappels met een kaasschaaf in dunne plakjes, verdeel over het deeg en bestrijk met olie.
- Bestrooi met de rozemarijn, zout en peper en bak de pizza’s circa 20 minuten laag in de oven.
- Maak intussen de salade. Rooster de hazelnoten goudbruin in een droge, hete koekenpan.
- Klop de mosterd los met de honing en azijn en klop dan de olie erdoorheen. Schep de hazelnoten en uienringen erdoor.
- Neem de pizza’s uit de oven en verkruimel de gorgonzola erboven. Bak de pizza’s nog 5 minuten.
- Meng de spinazie met de dressing en breng op smaak met zout en peper. Serveer de salade bij de pizza met zoete aardappel.
Voedingswaarde p.p. | |
---|---|
Energie | 1000 kcal |
Koolhydraten | 135 g |
Eiwit | 28 g |
Vet Waarvan verzadigd |
36 g 13 g |
Vezels | 10 g |
Zout | 6,6 g |
- 2 rollen Jan pizzadeeg of flamkuchendeeg
- circa 1 kilogram zoete aardappel (geschild)
- 1 eetlepel olijfolie
- 2 takjes rozemarijn of 2 theelepels gedroogde rozemarijn
- 150 gram gorgonzola
- 25 gram blanke hazelnoten (grof gehakt)
- 1 theelepel mosterd
- 1 mespunt honing
- 1 eetlepel wittewijnazijn
- 3 eetlepels olijfolie
- 1 rode ui (in dunne ringen)
- 150 gram spinazie (panklaar)