
Traktatie
Pizza-oliebollen
20 personen
90 minuten
Een echte Hollandse traditie gemixt met de Italiaanse keuken: pizza-oliebollen! Lekker krokante oliebollen met kaas, tomaat en ham, heerlijk gekruid met Italiaanse kruiden.
Bereidingswijze
- Los de gist en suiker op in 100 ml melk. Doe de bloem in een ruime kom en maak er een kuiltje in.
- Voeg al kloppend met een mixer met deeghaken het gistmengsel, de rest van de melk, het ei, de kruiden en een snuf zout toe en klop tot een glad beslag.
- Meng de tomaten, kaas en ham met 1 eetlepel bloem en schep de vulling door het beslag.
- Laat afgedekt met een vochtige doek circa 1 uur rijzen op een warme plaats.
- Verhit de frituurolie tot 180ÂșC. Doop de ijsbolknijper of 2 eetlepels in de hete olie, schep uit het beslag een bol en laat deze voorzichtig in de olie glijden.
- Bak zo maximaal 4 oliebollen tegelijk goudbruin en gaar. Keer ze halverwege om. Schep de oliebollen uit de pan en laat uitlekken in een vergiet met keukenpapier.
- 1 zakje gist
- 1 theelepel suiker
- 350 milliliter melk (lauw)
- 300 gram bloem en 1 eetlepel bloem
- 1 ei (losgeklopt)
- 1 eetlepel Italiaanse kruiden
- 150 gram gedroogde tomaten op olie (in reepjes)
- 100 gram belegen kaas (in kleine blokjes)
- 100 gram rauwe hammen (in reepjes)
- frituurolie