
Borrelhapje
Pizzette met venkel en rucolapesto
4 personen
8 minuten
Een keer iets anders dan een bitterbal of een stokbroodje. Deze kleine pizza met venkel en rucolapesto is perfect voor een borrelavond!
Overige tijden
Bereidingswijze
- Pureer de rucola met de amandelen, knoflook, Parmezaanse kaas, citroensap en olijfolie tot een pesto.
- Verwarm de oven voor op 190ºC.
- Bestrijk de pitabroodjes eerst met de gezeefde tomaten en vervolgens met de helft van de pesto.
- Beleg met de mozzarella en venkel. Bak circa 25 minuten in de oven.
- Bedruppel de pizzette met de rest van de pesto en snijd eventueel in puntjes.
Wijnadvies
Een glas Prosecco Frizzante smaakt perfect bij deze pizzette.
- 30 gram rucola
- 20 gram amandelen
- 1 teentje knoflook (grof gehakt)
- 35 gram Parmezaanse kaas
- circa 1 eetlepel citroensap
- 60 milliliter olijfolie
- 4 grote pitabroodjes
- 4 eetlepels gezeefde tomaten
- 2 bollen mozzarella (in plakken)
- 0.5 venkelknol (in kleine stukjes)