
Hoofdgerecht
Plaatpizza met artisjok en broccoli
1 persoon
130 minuten
Een goed gevulde pizza is altijd goed. Probeer eens deze plaatpizza met artisjok en broccoli. Rijkelijk belegd met overheerlijke groenten.
Bereidingswijze
- Meng de bloem met de gist, 125 ml warm water, 1 eetlepel olie, ½ theelepel zout en de suiker.
- Kneed in circa 15 minuten tot een glad deeg en laat afgedekt 1 uur rijzen op een warme plaats.
- Verdeel het deeg over de bakplaat en laat nog 30 minuten rijzen.
- Verwarm de oven voor op 180ºC.
- Druk het deeg tot 2 cm van de rand in en verdeel de gezeefde tomaten erover.
- Beleg met de oregano, mozzarella, artisjok en broccoli.
- Bak de pizza in de oven in circa 30 minuten aan de randen goudbruin.
- Bak intussen de courgette in de rest van de olie en verdeel over de gebakken pizza.
- Garneer de plaatpizza met de olijven en bestrooi met limoenrasp.
- De plaatpizza met artisjok en broccoli is klaar om geserveerd te worden.
Wijnadvies: Ga je voor een rode wijn? Pak dan de Mastio del Loggia Bardolino. Heb je liever een witte wijn? Probeer dan de Mastio del Loggia Soave. Beiden zijn beschikbaar bij jouw Jan Linders!
- 200 gram bloem
- 1 zakje gedroogde gist
- 3 eetlepels olijfolie
- 1 theelepel suiker
- 100 milliliter gezeefde tomaten
- 2 theelepels oregano
- 2 bollen mozzarella (in stukjes)
- 1 blik artisjokharten (in kwarten)
- 1 courgette (in linten geschaafd)
- 50 gram groene olijven (gehalveerd, zonder pit)
- 1 limoen (schil geraspt)