
Hoofdgerecht, Lunch
Plaatpizza met tonijn, rode ui en spinazie
4 personen
20 minuten
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 200ºC. Verhit 2 eetlepels olijfolie en fruit hierin de ui met de tijm, zout en peper in circa 10 minuten zacht. Schep regelmatig om zodat de ui niet bruin wordt. Laat de spinazie slinken in de pan.
- Verhit 1 eetlepel olijfolie, bak hierin de knoflook en schep de tomatenblokjes erdoor. Kook in tot een dikke saus en roer de oregano erdoor.
- Leg het pizzadeeg op de bakplaat en druk de randen van het deeg iets omhoog. Verdeel de tomatensaus erover en daarover het spinazie-uimengsel en de tonijn. Verdeel en bak de pizza circa 15 minuten in het midden van de oven. Besprenkel met de rest van de olijfolie.
Bereidingstip
Breid dit recept uit met olijven.
- 4 eetlepels olijfolie
- 500 gram rode uien (in smalle ringen)
- 0.5 eetlepel tijm
- 300 gram spinazie (panklaar)
- 2 teentjes knoflook (fijngehakt)
- 400 gram tomatenblokjes (blik)
- 1 theelepel oregano
- 1 rol pizzadeeg (koelvers)
- 2 blikjes tonijn (uitgelekt)