
Lunch, Ontbijt
Plaatquiche kerstboom
4 personen
40 minuten
Leuke quiche gemaakt met kerstomaatjes, geitenkaas en pijnboompitten. Erg leuk voor tijdens de feestdagen bij het ontbijt.
Werkwijze
- Verwarm de oven voor op 220°C. Bekleed een bakplaat met bakpapier en leg hierop de plakjes bladerdeeg twee aan twee in een rechthoek tegen elkaar.
- Druk de randjes goed vast en snijd het deeg in een kerstboom of langgerekte driehoekvorm.
- Verdeel de gehalveerde tomaatjes als kerstballen over de deegvorm.
- Verkruimel de geitenkaas erover en bestrooi met de pitjes en tijm.
- Bestrooi het geheel met wat zout en peper.
- Bestrijk de randen met het ei en giet de rest van het ei in een dun straaltje over de vorm.
- Bak de quiche in circa 20 minuten in het midden van de oven goudbruin en gaar. Laat afkoelen tot warm en serveer op een grote schaal.
Voedingswaarde p.p. | |
---|---|
Energie | 310 kcal |
Koolhydraten | 25 g |
Eiwit | 9 g |
Vet Waarvan verzadigd |
19 g 8 g |
- 6 plakjes bladerdeeg (ontdooid)
- 15 cherry-/kerstomaatjes (gehalveerd)
- 50 gram zachte geitenkaas
- 2 eetlepels pijnboompitten
- 1 theelepel tijm (alleen de blaadjes)
- 1 ei (losgeklopt)