
Hoofdgerecht, Taart & cake
Plaattaart met boerenkool en rookworst
4 personen
35 minuten
Een heerlijk, winters gerecht waarmee je verrast én direct de smaak van het zuiden proeft: plaattaart met boerenkool, prei en Onze Trots rookworst!
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 200 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.
- Snijd de prei dunne ringen en de verse rookworst in plakjes.
- Haal het deeg uit de verpakking, rol uit en prik met een vork gaatjes in de bodem. Verdeel de ricotta over het midden en laat twee centimeter van de randen vrij. Bestrijk de randen licht met olijfolie.
- Breng op smaak met peper en zout en verdeel de prei, boerenkool en plakjes rookworst over het bladerdeeg. Sluit af met een scheutje olijfolie.
- Bak de plaattaart in 25 minuten krokant en goudbruin in het midden van de oven.
- Snijd aan en serveer warm.
Tip: koud is deze plaattaart met boerenkool en rookworst ook erg lekker!
- 1 rol vers bladerdeeg
- 100 gr Ricotta
- 1 prei
- 50 gr verse boerenkool
- 1 rookworst
- Een scheutje extra vierge olijfolie