
Bijgerecht, Borrelhapje
Plaattaart met pompoen en geitenkaas
10 personen
20 minuten
Koken voor een groot gezelschap? Geen probleem met een plaattaart. Probeer deze herfstige variant met pompoen en geiten kaas!
Overige tijden
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 200ÂșC.
- Stoom of kook de pompoenblokjes in circa 8 minuten gaar.
- Rol het bladerdeeg uit op de bakplaat, of plak de plakjes bladerdeeg net iets overlappend op elkaar. Bestrijk tot 2 cm van de randen met de pesto.
- Beleg met de pompoenblokjes en bak in de oven in circa 30 minuten goudbruin.
- Hak intussen de peterselie fijn met de rode peper, kappertjes en sjalotjes. Meng met de azijn, honing en olijfolie.
- Sprenkel over de plaattaart en bestrooi met geitenkaas. Snijd de taart in stukken.
- 400 gram pompoenen (in blokjes, koelvers)
- circa 2 rollen bladerdeeg (koelvers) of 1 pakje diepvriesbladerdeeg (ontdooid)
- 1 potje groene pesto
- 1 bosje peterselie of 1 rode peper
- 3 eetlepels kappertjes
- 2 sjalotjes (gepeld)
- 3 eetlepels wittewijnazijn
- 1 eetlepel honing
- 4 eetlepels extra vergine olijfolie
- 100 gram zachte geitenkaas (verkruimeld)
- 100 gram feta (verkruimeld)