
Nagerecht, Traktatie
Pompoen-ijs met romige karamelsaus
4 personen
145 minuten
Wil je graag een bijzonder dessert serveren tijdens het kerstdiner? Maak dan dit dessert met pompoen uit eigen streek: Pompoen-ijs met romige karamelsaus.
Voorbereiden
- Kook de pompoenblokjes in ruim water in circa 20 minuten gaar. Giet af en laat afkoelen.
- Laat het ijs buiten de diepvries iets zachter worden.
- Pureer de pompoen en schep deze puree met de koekkruiden door het ijs.
- Schep in een lage diepvriesbak en zet circa 2 uur terug in de diepvries.
Werkwijze
- Meng de ingrediënten voor de saus. Schep bollen van het ijs in coupes. Verdeel een beetje karamelsaus erover en serveer de rest van de saus erbij. Bestrooi met de chocolade.
Voedingswaarde p.p. | |
---|---|
Energie | 400 kcal |
Koolhydraten | 42 g |
Eiwit | 7 g |
Vet Waarvan verzadigd |
22 g 14 g |
Vezels | 1 g |
Zout | 0,4 g |
- 200 gram pompoen uit eigen streek (geschild, in blokjes)
- 0.5 eetlepel speculaaskruiden
- 1 liter vanilleroomijs
- 250 milliliter karamelvla
- 100 milliliter kookroom
- witte chocolade (geraspt)
- pure chocolade (geraspt)