Proef het Zuiden
  • Zuid
  • Vers
  • Genieten
  • Gezond
  • Recepten
  • Jan Linders
Nagerecht, Traktatie

Pompoen-ijs met romige karamelsaus

4 personen
145 minuten
BereidingswijzeIngrediënten

Wil je graag een bijzonder dessert serveren tijdens het kerstdiner? Maak dan dit dessert met pompoen uit eigen streek: Pompoen-ijs met romige karamelsaus.

Benodigdheden

  • staafmixer

Overige tijden

  • 120 minuten vriestijd

Voorbereiden

  1. Kook de pompoenblokjes in ruim water in circa 20 minuten gaar. Giet af en laat afkoelen.
  2. Laat het ijs buiten de diepvries iets zachter worden.
  3. Pureer de pompoen en schep deze puree met de koekkruiden door het ijs.
  4. Schep in een lage diepvriesbak en zet circa 2 uur terug in de diepvries.

Werkwijze

  1. Meng de ingrediënten voor de saus. Schep bollen van het ijs in coupes. Verdeel een beetje karamelsaus erover en serveer de rest van de saus erbij. Bestrooi met de chocolade.
Voedingswaarde p.p.
Energie 400 kcal
Koolhydraten 42 g
Eiwit 7 g
Vet
Waarvan verzadigd
22 g
14 g
Vezels 1 g
Zout 0,4 g
  • 200 gram pompoen uit eigen streek (geschild, in blokjes)
  • 0.5 eetlepel speculaaskruiden
  • 1 liter vanilleroomijs
  • 250 milliliter karamelvla
  • 100 milliliter kookroom
  • witte chocolade (geraspt)
  • pure chocolade (geraspt)
culinairdessertkerstlekkerstewensenpompoenStreekuit eigen streek

Ook interessant

Recepten

Broodje sticky hotdog

Recepten

Frietje kapsalon

Recepten

Snelle erwtensoep met feta en Onze Trots rookworst

Recepten

Zoete aardappelstamppot met boerenkool en reepjes...

Recepten

Broodje bal

Recepten

Echte Brabantse worstenbroodjes

Deel dit artikel

Waar ben je naar op zoek?

  • JL-Google-Local-ad-314x314-2022-2.jpg
Proef het Zuiden

Proef het Zuiden is een initiatief van Jan Linders.

Copyright 2018 | Privacy & Cookies | Contact | Over Proef het Zuiden | Partner worden?