
Borrelhapje, Traktatie
Pompoen met smeuïge kaasfondue
4 personen
70 minuten
Avondje met vriendinnen? Of een gezellige date? Lekker met zijn allen rond de kaasfondue. Deze pompoen met smeuïge kaasfondue serveer je in een pompoen!
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 200 ºC.
- Snijd de kapjes van de pompoenen en schep de pitten en draden eruit.
- Zet de pompoenen en de kapjes op de bakplaat en rooster in de oven in 30 minuten gaar en zacht.
- Bereid intussen de kaasfondue.
- Verwarm de wijn in een pan met de salie, nootmuskaat en knoflook.
- Voeg in delen en al roerend de kaas toe.
- Meng in een kopje de maizena met 3 eetlepels water, voeg dit al roerend toe aan de kaasfondue.
- Blijf roeren tot het een egaal en smeuïg geheel is.
- Schep de fondue in de pompoenen en zet nog circa 10 minuten in de oven.
- Serveer de pompoen met smeuïge kaasfondue met het stokbrood en rauwkost erbij om te dippen.
Smakelijk!
- 4 kleine pompoenen of 2 pompoenen
- 250 milliliter witte wijn
- 1 bosje salie (fijngesneden)
- 1 snufje nootmuskaat
- 1 teentje knoflook (geperst)
- 600 gram belegen kaas (geraspt)
- 1 eetlepel maizena
- 1 stokbrood (in plakken)