
Bijgerecht, Hoofdgerecht
Pompoen met kruiden-kaaskorstje
4 personen
45 minuten
Dit bijgerecht maak je met een heerlijk streekproduct: pompoen! Serveer dit gerecht tijdens het kerstdiner en verras je gezelschap!
Meer weten over pompoen uit eigen streek? Kijk dan hier!
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 200˚C.
- Meng de kaas, broodkruim, peterselie, dille, tijm en de knoflook door elkaar. Breng op smaak met peper en zout.
- Bestrijk één kant van de parten of plakken pompoen met olijfolie en druk dit in het kruimmengsel.
- Leg ze op een bakplaat bekleed met bakpapier met de kruimkant naar boven.
- Rooster ze ca. 30 minuten in de voorverwarmde oven.
- Haal ze uit de oven en serveer direct.
- 500 gram pompoen uit eigen streek, met schil in parten of plakken van 1 cm
- 50 gram geraspte Parrano kaas
- 20 gram broodkruim of paneermeel
- 6 takjes peterselie, fijngesneden
- 4 takjes dille, fijngesneden
- 2 takjes tijm, de blaadjes fijngesneden
- 1 teentje knoflook, uitgeperst
- 50 ml olijfolie
- peper en zout naar smaak