
Pompoen uit eigen streek
De allerlekkerste producten uit Limburg, Brabant en Gelderland: dat zijn de streekproducten van Jan Linders. Bereid of verbouwd door lokale telers, boeren, en leveranciers die we door en door kennen, met oog voor hun product en omgeving. Want het beste vers halen we uit eigen streek!
Pompoen uit de Groesbeekse heuvels
In het Groesbeekse heuvellandschap telen Chris en Laura sier- en eetbare pompoenen in allerlei vormen en kleuren. De passie voor pompoenen begon op de middelbare school. Chris startte tijdens een biologieproject met 50 plantjes en dit is inmiddels uitgegroeid tot een volwaardig pompoenenbedrijf.
De passie voor pompoenen begon op de middelbare school.
Bij Chris en Laura kun je voor meer dan enkel pompoenen terecht: je kunt er op het boerenterras een eigen gebrouwd pompoenbiertje drinken, overnachten in hun B&B “Het Balkon van Groesbeek” of hun pompoenkookboek inslaan om inspiratie op te doen voor in je eigen keuken. Wat ons betreft echte pompoen kampioenen dus!
Goed voor de weerstand
Pompoenen zijn goed voor je weerstand. Door de aanwezige vitamine C en ijzer krijgt je immuunsysteem een flinke boost. Wist je dat in één portie pompoen tot 200 % van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid vitamine A zit? Dat is wel zo handig in de herfst!
Door de aanwezige vitamine C en ijzer krijgt je immuunsysteem een flinke boost.
Super veelzijdig
Iedereen kent de pompoensoep, maar met pompoen kun je zoveel meer. Wat dacht je van een heerlijke curry met linzen en doperwtjes, een salade met geroosterde pompoen en geitenkaas of een vegetarische variant van de welbekende cheeseburger. Even makkelijk en zeker even lekker!
Ook lekker voor bij de lunch of een kopje thee, een typisch Engels gerecht met een Nederlandse twist: Kaasscones met pompoen en tijm.
Je kunt alle kanten op! Wat ga jij deze herfst maken met pompoen?