
Hoofdgerecht, Lunch, Voorgerecht
Pompoensoep met gember
4 personen
40 minuten
Heerlijke pompoensoep met gember! Deze soep geeft met pit is heerlijk voor in de koude maanden.
Werkwijze
- Maak bouillon van 700 ml kokend water en de twee bouillontabletten. Verhit de olie en fruit hierin de aardappel- en pompoenblokjes een paar minuten.
- Voeg gember en kardemom toe en giet de bouillon erbij. Laat met het deksel op de pan circa 20 minuten zachtjes koken.
- Neem de kardemompeulen uit de pan en pureer de soep met een staafmixer. Breng verder op smaak met zout, peper en limoensap naar smaak. Garneer met wat chilipepervlokken en serveer met de crackertjes.
Voedingswaarde p.p. | |
---|---|
Energie | 165 kcal |
Koolhydraten | 20 g |
Eiwit | 3 g |
Vet Waarvan verzadigd |
7 g 1 g |
- 2 groentebouillontabletten of 2 kippenbouillontabletten
- 2 eetlepels olie
- 100 gram zoete aardappels (geschild, in kleine blokjes)
- 200 gram pompoenen (gewassen, in kleine blokjes)
- 1 verse gember (fijngehakt, geschild, ca. 2 cm)
- 2 kardemompeulen of mespunt kardemompoeder
- 1 limoen (geperst)
- chilipepervlokken (naar smaak)
- circa 8 crackers