Proef het Zuiden
  • Zuid
  • Vers
  • Genieten
  • Gezond
  • Recepten
  • Jan Linders
Pompoensoep met farfalle en pesto
Hoofdgerecht, Voorgerecht

Pompoensoep met farfalle en pesto

4 personen
25 minuten
BereidingswijzeIngrediënten

Deze goedgevulde pompoensoep met farfalle en pesto is heerlijk als het buiten koud en guur is! Een echte seizoenstopper die bij iedereen in de smaak valt.

Bereidingswijze

  1. Pureer 4 eetlepels olijfolie met de knoflook, de basilicum, Parmezaanse kaas en pijnboom­ pitten tot een pesto. Houd apart.
  2. Kook de farfalle beetgaar.
  3. Verhit de rest van de olie en bak hierin de bleekselderij, paprika en pompoen circa 8 minuten.
  4. Voeg de korst van de Parmezaanse kaas eventueel ook toe.
  5. Voeg de bouillon toe en kook circa 10 minuten tot de pompoen gaar is.
  6. Pureer de soep (zonder korst) glad.
  7. Giet de room erbij en roer goed door.
  8. Voeg de pasta toe aan de soep en breng op smaak met peper.
  9. Schep de soep in kommen en lepel de pesto in het midden van de kom.
  10. Geniet van de pompoensoep met farfalle en pesto!

 

  • 6 eetlepels olijfolie
  • 2 teentjes knoflook (geperst)
  • 2 bosjes basilicum
  • 80 gram Parmezaanse kaas
  • 3 eetlepels pijnboompitten
  • 80 gram farfalle
  • 3 stengels bleekselderij (in boogjes)
  • 2 paprika's (in blokjes)
  • 800 gram pompoenen (geschild, in blokjes)
  • 500 milliliter groentebouillon
  • 200 milliliter slagroom
herfstpestopompoensoepvegetarisch

Ook interessant

Recepten

Broodje sticky hotdog

Recepten

Frietje kapsalon

Recepten

Snelle erwtensoep met feta en Onze Trots rookworst

Recepten

Zoete aardappelstamppot met boerenkool en reepjes...

Recepten

Broodje bal

Recepten

Echte Brabantse worstenbroodjes

Deel dit artikel

Waar ben je naar op zoek?

  • JL-Google-Local-ad-314x314-2022-2.jpg
Proef het Zuiden

Proef het Zuiden is een initiatief van Jan Linders.

Copyright 2018 | Privacy & Cookies | Contact | Over Proef het Zuiden | Partner worden?