
Hoofdgerecht, Voorgerecht
Pompoensoep met farfalle en pesto
4 personen
25 minuten
Deze goedgevulde pompoensoep met farfalle en pesto is heerlijk als het buiten koud en guur is! Een echte seizoenstopper die bij iedereen in de smaak valt.
Bereidingswijze
- Pureer 4 eetlepels olijfolie met de knoflook, de basilicum, Parmezaanse kaas en pijnboom pitten tot een pesto. Houd apart.
- Kook de farfalle beetgaar.
- Verhit de rest van de olie en bak hierin de bleekselderij, paprika en pompoen circa 8 minuten.
- Voeg de korst van de Parmezaanse kaas eventueel ook toe.
- Voeg de bouillon toe en kook circa 10 minuten tot de pompoen gaar is.
- Pureer de soep (zonder korst) glad.
- Giet de room erbij en roer goed door.
- Voeg de pasta toe aan de soep en breng op smaak met peper.
- Schep de soep in kommen en lepel de pesto in het midden van de kom.
- Geniet van de pompoensoep met farfalle en pesto!
- 6 eetlepels olijfolie
- 2 teentjes knoflook (geperst)
- 2 bosjes basilicum
- 80 gram Parmezaanse kaas
- 3 eetlepels pijnboompitten
- 80 gram farfalle
- 3 stengels bleekselderij (in boogjes)
- 2 paprika's (in blokjes)
- 800 gram pompoenen (geschild, in blokjes)
- 500 milliliter groentebouillon
- 200 milliliter slagroom