
Voorgerecht
Pompoensoep met knoflookbrood
4 personen
30 minuten
Een heerlijke pompoensoep met knoflookbrood voor tijdens de koude herfstavonden. Extra lekker met pompoenen uit eigen streek!
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 220ºC.
- Verhit de olijfolie in een soeppan en bak hierin de ui en 1 teentje knoflook glazig.
- Voeg de pompoen toe en genoeg bouillon zodat alles net onderstaat.
- Breng aan de kook en laat koken tot de pompoen helemaal zacht is.
- Meng intussen de boter met de overige knoflook, de peterselie, zout en peper.
- Snijd het stokbrood in de lengte in, maar zorg dat je het brood niet doormidden snijdt.
- Verdeel het botermengsel over de opening van het brood, leg op de bakplaat en bak in de oven in 10-12 minuten goudbruin.
- Pureer de soep fijn met een staafmixer en breng op smaak met zout en peper.
- Verdeel de soep over borden en verkruimel de kaas erover.
- Serveer de pompoensoep met knoflookbrood.
Bereidingstip: vervang de blauwe kaas door zachte geitenkaas of geraspte belegen kaas.
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 ui (gesnipperd)
- 3 teentjes knoflook (geperst)
- 1 flespompoen (geschild, in blokjes)
- 1 liter groentebouillon
- 100 gram zachte boter
- 3 eetlepels peterselie (fijngehakt)
- 1 afbakstokbrood
- 125 gram blauwe kazen