
Hoofdgerecht, Lunch, Voorgerecht
Pompoensoep met winterwortel
6 personen
40 minuten
Simpel recept voor een heerlijke pompoensoep met winterwortel. Wist je dat de pompoen bij Jan Linders uit onze eigen streek komt?
Wil je het extra speciaal maken? Serveer de soep in een uitgeholde pompoen en bestrooi de soep met geschaafde amandelen!
Werkwijze
- Snijd de pompoen in stukken. Verwarm de olijfolie in een soeppan. Bak hierin de pompoen, wortel en ui circa 5 minuten. Schep regelmatig om.
- Schep chilipoeder, komijn en zout en peper erdoor. Giet de bouillon erbij en kook de soep in circa 20 minuten gaar.
- Pureer de soep. Schep de crème fraîche erdoor en strooi de koriander erover.
Gemakstip
Heb je niet veel tijd? Ga dan voor het pompoensoep verspakket! Met dit verspakket staat in een handomdraai een zelfgemaakte pompoensoep op tafel.
Voedingswaarde p.p. | |
---|---|
Energie | 145 kcal |
Koolhydraten | 10 g |
Eiwit | 2 g |
Vet Waarvan verzadigd |
10 g 3 g |
- 1 kilogram pompoen (gewassen, in stukken, zonder zaadjes)
- 1.5 liter groentebouillon van tablet (warm)
- 3 eetlepels olijfolie
- 350 gram winterwortels (geschrapt, in stukken)
- 2 uien (in stukken)
- 1 theelepel chilipoeder
- 1 theelepel komijnpoeder (djinten)
- 125 milliliter demi crème fraîche
- 2 eetlepels verse koriander (gehakt) of 0.5 eetlepel korianderpoeder (ketoembar)