
Hoofdgerecht
Pompoenstamp met paksoi en speklapjes
4 personen
20 minuten
Zin in stamppot? Stap eens uit je comfortzone en probeer dit recept: pompoenstamp met paksoi en speklapjes. Een heerlijke stampot die binnen een half uurtje op tafel staat!
Bereidingswijze
- Verhit 1 eetlepel olie in een grote pan en fruit hierin de ui glazig. Voeg de knoflook en pompoen toe. Roerbak 1 minuut en voeg dan de aardappel en een snuf zout toe. Voeg zo veel water toe dat alles net onder staat en laat afgedekt 15-20 minuten garen.
- Meng intussen de repen speklap met zout, kerriepoeder en bloem. Verhit de rest van de olie in een koekenpan en roerbak hierin het vlees op middelhoge stand goudbruin en gaar. Voeg de boter in klontjes toe en roer de aanbaksels in de pan los voor een jus.
- Giet de aardappels en pompoen af en stamp tot een grove puree. Schep de paksoi erdoor en verwarm nog 1 minuut al roerend op een lage stand. Breng de stamppot op smaak met zout en peper. Serveer met de speklapjes en jus.
Bereidingstip
Maak ook eens zo’n stamppot van pompoen en aardappels in combinatie met geitenkaas, spinazie en stukjes zongedroogde tomaat.
Voedingswaarde p.p. | |
---|---|
Energie | 505 kcal |
Koolhydraten | 25 g |
Eiwit | 22 g |
Vet Waarvan verzadigd |
34 g 12 g |
Vezels | 6 g |
Zout | 0,2 g |
- 2 eetlepels zonnebloemolie of 2 eetlepels arachideolie
- 1 ui (gesnipperd)
- 2 teentjes knoflook (fijngehakt)
- 500 gram pompoenen (in blokjes)
- 400 gram kruimige aardappels (in blokjes)
- 400 gram speklapjes (in brede repen)
- 2 eetlepels kerriepoeder
- 0.5 eetlepel bloem
- 2 eetlepels boter
- 1 struik paksoi (in dunne reepjes)