
Taart & cake, Traktatie
Pompoentaartjes
12 personen
95 minuten
Lekkere taartjes gemaakt van ons streekproduct, de pompoen. Leuk om te maken met of voor het hele gezin!
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 200ºC.
- Rooster de pompoen in de oven in circa 30 minuten gaar en zacht. Laat even afkoelen en verwijder de schil.
- Verlaag de oventemperatuur naar 180ºC. Maal de geroosterde pompoen in een keukenmachine of met een staafmixer tot puree. Voeg de gecondenseerde melk, eieren en speculaaskruiden toe en meng tot een egaal mengsel.
- Snijd het bladerdeeg bij tot rondjes die in de muffinholtes passen. Verdeel de pompoenvulling over de deegbakjes en bak de pompoentaartjes in de oven in circa 40 minuten gaar en goudbruin.
- Neem uit de oven en laat voor het serveren even afkoelen. Lekker met kaneelsuiker.
Benodigdheden
- Muffinvorm
Voedingswaarde p.p. | |
---|---|
Energie | 255 kcal |
Koolhydraten | 32 g |
Eiwit | 6 g |
Vet Waarvan verzadigd |
11 g 6 g |
Vezels | 1 g |
Zout | 0,7 g |
- 450 gram pompoenen (in blokjes)
- 1 blikje gecondenseerde melk
- 2 eieren (losgeklopt)
- 1 eetlepel koekkruiden
- 12 plakjes bladerdeeg (ontdooid)