
Power-pannenkoeken
Door Jan Linders
Vers fruit op je pannenkoek is altijd een goed idee. Hiermee zet je gemakkelijk een lekker ontbijtje of lunch op tafel. Je haalt ongeveer 4 pannenkoekjes uit dit recept. Vervang de melk door amandelmelk en neem eens ricotta in plaats van hüttenkäse voor meer variatie. Bestrooi het fruit met geroosterd amandelschaafsel als finishing touch!
Werkwijze
- Mix het volkorenmeel met het ei en de helft van de melk tot een glad beslag. Meng daarna de rest van de melk erdoor.
- Verhit een beetje olie in een koekenpan met antiaanbaklaag. Giet een kwart van het beslag in de pan en draai deze tot het beslag gelijkmatig over de bodem is verdeeld.
- Bak de pannenkoek op middelhoge stand tot de onderkant licht gekleurd is en de bovenkant bijna droog is en er gaatjes ontstaan. Keer de pannenkoek om en bak nog circa 1 minuut.
- Bak op dezelfde manier nog 3 pannenkoeken. Bestrijk elke pannenkoek met 2 eetlepels hüttenkäse en verdeel in het midden de banaan, bessen en aardbeien erover. Rol de pannenkoeken op of vouw ze dubbel.
Voedingswaarde p.p. | |
---|---|
Energie | 250 kcal |
Koolhydraten | 27 g |
Eiwit | 12 g |
Vet Waarvan verzadigd |
9 g 3 g |
Vezels | 4 g |
Zout | 0,6 g |