
Hoofdgerecht, Lunch
Preipannenkoeken met spek en kaas
4 personen
30 minuten
Je zou het misschien niet verwachten, maar deze combinatie van preipannenkoeken met spek en kaas is geweldig! Probeer nu deze preipannenkoeken met spek en kaas. Extra lekker met prei uit eigen streek, beschikbaar bij jouw Jan Linders.
Bereidingswijze
- Verhit in een koekenpan 2 el olijfolie. Bak de plakjes spek in 4 min. knapperig uit en leg ze op een bord. Maak intussen de prei schoon en snijd in ringetjes.
- Bak de prei in het spekvet in 6-8 min. gaar. Doe voor het beslag de bloem in een kom. Breek de eieren erboven en klop langzaam de melk erdoor, tot een glad beslag ontstaat. Klop ten slotte de kaas erdoor.
- Verhit in een koekenpan een beetje olijfolie. Schep 1/8 beslag in de pan. Leg als het beslag nog nat is 1/8 van het spek en van de prei in het beslag. Bak de pannenkoek aan de onderkant goudbruin. Keer, zodra het beslag aan de bovenkant droog is, de pannenkoek voorzichtig en bak ook de andere kant goudbruin en gaar.
- Laat de pannenkoek op een bord glijden en houd onder een deksel warm. Bak op dezelfde manier nog 7 pannenkoeken.
Berieidingstip: Een pannenkoek met prei en appel is ook heerlijk! Voeg dan eens een beetje gemalen kerrie aan het beslag toe.
- 8 el olijfolie
- 100 g ontbijtspek (plakjes)
- 750 g prei
- 300 g bloem
- 2 eieren
- 800 ml halfvolle melk
- 150 g geraspte jongbelegen kaas