
Hoofdgerecht
Preirisotto met spekjes
4 personen
25 minuten
Met prei kun je eindeloos variëren: je kunt het stoven, er soep van maken of er een heerlijke pasta van maken. Deze keer maken we risotto met prei van eigen bodem.
Bereidingswijze
- Snipper de ui. Verhit in een hapjespan de olijfolie. Bak de ui met de spekreepjes 4 min.
- Schep de risotto erdoor en bak tot de korrels glanzen. Schenk de wijn erbij en laat de rijst de wijn op laag vuur opnemen.
- Voeg de bouillon in 3 delen toe en laat de rijst de bouillon steeds zachtjes kokend opnemen. Kook de rijst in 15-20 min. gaar. Maak intussen de prei schoon en snijd in dunne ringetjes.
- Schep de crème fraîche, de kaas en tenslotte de prei erdoor. Voeg zout en peper naar smaak toe.
Tip: Serveer met extra parmezaanse kaas en een tomatensalade.
Tip: Vervang de spekreepjes door garnalen of gerookte zalmsnippers. Schep ze met de prei door de risotto.
Tip: Jonge prei is mals en sappig. Iets stevigere prei is ook heerlijk voor risotto. Fruit de preiringetjes dan met de ui en het spek mee.
Vaneigenbodem.nl is dé plek waar je alles te weten komt over de mooiste versproducten van eigen bodem. Ontdek hier alles over de seizoenen en hoe je onze dagelijks verse groenten en fruit het beste kunt bewaren en laat je inspireren met lekkere recepten.
- 1 ui, gesnipperd
- 1 el olijfolie
- 250 g magere spekreepjes
- 300 g risotto
- 125 ml droge witte wijn
- 1 l groentebouillon (van tablet)
- 3 stuks jonge prei
- 125 ml crème fraîche
- 3 el geraspte parmezaanse kaas