
Hoofdgerecht
Provencaalse ovenschotel met krokante kip en aardappeltjes
4 personen
30 minuten
Provençaalse ovenschotel met krokante kip en aardappeltjes, heerlijk en heel gemakkelijk. Je doet alles in een ovenschaal, brengt het op smaak en stopt het in de oven. Makkelijker kan bijna niet!
Werkwijze
- Verwarm de oven voor op 200ºC. Omwikkel de stukken kipfilet met ontbijtspek en leg ze in een grote ovenschaal.
- Voeg de krieltjes, broccoli, tomaatjes en olijven toe. Meng de olijfolie met de knoflook en oregano en besprenkel de kip en groenten met de kruidenolie.
- Zet de schaal in de oven en bak in circa 20 minuten gaar en goudbruin. Verbrokkel de feta erover.
Voedingswaarde p.p. | |
---|---|
Energie | 480 kcal |
Koolhydraten | 24 g |
Eiwit | 42 g |
Vet Waarvan verzadigd |
16 g 7 g |
Vezels | 7 g |
Zout | 1,6 g |
- 4 kipfilets (in de lengte gehalveerd)
- 8 plakken ontbijtspek
- 450 gram krieltjes (koelvers)
- 500 gram broccoli (in kleine roosjes)
- 250 gram cherry-/kerstomaatjes
- 2 eetlepels zwarte olijven (zonder pit)
- 6 eetlepels olijfolie
- 1 teentje knoflook (geperst)
- 1 eetlepel oregano
- 100 gram feta