
Bijgerecht, Hoofdgerecht, Lunch, Voorgerecht
Pulled chicken-salade met korianderdressing
4 personen
30 minuten
Fan van de aziatische keuken? Deze pulled chicken-salade met korianderdressing is perfect als klein gerecht of zelfs als lunch!
Bereidingswijze
- Verhit de kippenbouillon met de sambal en kook hierin de kip in circa 15 minuten gaar.
- Kook de sugarsnaps in 3-4 minuten beetgaar, giet ze af en spoel koud water erover.
- Neem de kip uit de pan, laat iets afkoelen en trek het vlees met 2 vorken in stukjes uit elkaar.
- Bereid de mihoen volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af, spoel koud water erover en laat uitlekken.
- Houd 1 eetlepel koriander apart en meng de rest van de ingrediënten voor de dressing door elkaar.
- Schep de kip met de sugarsnaps, wortel, mihoen en dressing door elkaar.
- Bestrooi de salade met de rest van de koriander en de pittige nootjes. Garneer met partjes limoen.
Bereidingstip
Vervang de kip in dit recept door varkenshaas.
Bestrooi de salade met geroosterd sesamzaad in plaats van nootjes.
Voedingswaarde p.p. | |
---|---|
Energie | 550 kcal |
Koolhydraten | 47 g |
Eiwit | 29 g |
Vet Waarvan verzadigd |
27 g 6 g |
Vezels | 4 g |
Zout | 0,1 g |
- 1 liter kippenbouillon
- 1 eetlepel sambal oelek
- 500 gram kipdijfilets of 500 gram kipfilets
- 200 gram sugarsnaps
- 150 gram mihoen
- 250 gram wortels (in smalle reepjes)
- 75 gram wasabinootjes
- 2 limoenen (in partjes, om te garneren)
- 2 eetlepels koriander (grof gehakt)
- 3 eetlepels zonnebloemolie
- 1 eetlepel sesamolie
- 1 limoen (rasp en sap)
- 1 eetlepel sojasaus of 1 eetlepel ketjap manis