Proef het Zuiden
  • Zuid
  • Vers
  • Genieten
  • Gezond
  • Recepten
  • Jan Linders
gevulde puntpaprika met zoete-aardappelpuree
Bijgerecht, Voorgerecht

Gevulde puntpaprika met zoete-aardappelpuree

4 personen
20 minuten
BereidingswijzeIngrediënten

Een heerlijk vegetarisch gerecht, geschikt voor het hele gezin; gevulde puntpaprika met zoete-aardappelpuree. Probeer het nu zelf!

Bereidingswijze

  1. Kook de zoete aardappel in circa 15 minuten gaar in water met zout.
  2. Verwarm de oven voor op 200ºC.
  3. Halveer de paprika’s in de lengte en verwijder de zaadlijsten.
  4. Giet de aardappels af en stamp ze met de knoflook, olijfolie, ei, zout en peper. Schep de olijven erdoor.
  5. Vul de paprikahelften met de aardappelpuree en bestrooi met de feta.
  6. Leg de gevulde paprika’s naast elkaar in een ovenschaal en gaar circa 20 minuten in het midden van de oven.
  7. Serveer de gevulde puntpaprika met zoete-aardappelpuree direct.

Bereidingstip: vervang de feta in dit recept door stukjes mozzarella.

 

  • 750 gram zoete aardappels (geschild, in blokjes)
  • 4 rode puntpaprika’s
  • 2 teentjes knoflook (fijngehakt)
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 ei (losgeklopt)
  • 100 gram groene olijven (grof gehakt, zonder pit)
  • 100 gram feta (verkruimeld)
puntpaprikazoete aardappel

Ook interessant

Recepten

Broodje sticky hotdog

Recepten

Frietje kapsalon

Recepten

Snelle erwtensoep met feta en Onze Trots rookworst

Recepten

Zoete aardappelstamppot met boerenkool en reepjes...

Recepten

Broodje bal

Recepten

Echte Brabantse worstenbroodjes

Deel dit artikel

Waar ben je naar op zoek?

  • JL-Google-Local-ad-314x314-2022-2.jpg
Proef het Zuiden

Proef het Zuiden is een initiatief van Jan Linders.

Copyright 2018 | Privacy & Cookies | Contact | Over Proef het Zuiden | Partner worden?