
Bijgerecht, Voorgerecht
Gevulde puntpaprika met zoete-aardappelpuree
4 personen
20 minuten
Een heerlijk vegetarisch gerecht, geschikt voor het hele gezin; gevulde puntpaprika met zoete-aardappelpuree. Probeer het nu zelf!
Bereidingswijze
- Kook de zoete aardappel in circa 15 minuten gaar in water met zout.
- Verwarm de oven voor op 200ºC.
- Halveer de paprika’s in de lengte en verwijder de zaadlijsten.
- Giet de aardappels af en stamp ze met de knoflook, olijfolie, ei, zout en peper. Schep de olijven erdoor.
- Vul de paprikahelften met de aardappelpuree en bestrooi met de feta.
- Leg de gevulde paprika’s naast elkaar in een ovenschaal en gaar circa 20 minuten in het midden van de oven.
- Serveer de gevulde puntpaprika met zoete-aardappelpuree direct.
Bereidingstip: vervang de feta in dit recept door stukjes mozzarella.
- 750 gram zoete aardappels (geschild, in blokjes)
- 4 rode puntpaprika’s
- 2 teentjes knoflook (fijngehakt)
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 ei (losgeklopt)
- 100 gram groene olijven (grof gehakt, zonder pit)
- 100 gram feta (verkruimeld)