
Hoofdgerecht
Quesadilla’s met mais en kipgehakt
4 personen
30 minuten
Hou jij ook zo van Mexicaans eten? Dan moet je deze quesadilla’s met mais en kipgehakt een keer gemaakt hebben. Dit recept is snel, makkelijk en ook nog eens lekker!
Bereidingswijze
- Verhit de olie in een koekenpan en fruit hierin de ui circa 1 minuut.
- Voeg de Mexicaanse kruiden en het kipgehakt toe en bak in circa 4 minuten gaar en goudbruin.
- Voeg de mais en paprika toe en bak 1 minuut mee.
- Beleg 4 tortillawraps met het gehaktmengsel.
- Bestrooi met de kaas en dek af met nog een wrap.
- Bak circa 4 minuten in een droge, hete koekenpan op middelhoge stand, tot de kaas is gesmolten. Keer halverwege voorzichtig om.
- Snijd elke quesadilla in 6 punten en serveer met de crème fraîche en guacamole. Deze quesadilla’s met mais en kipgehakt zijn ook lekker met een tomatensalade.
Voedingswaarde p.p. | |
---|---|
Energie | 965 kcal |
Koolhydraten | 85 g |
Eiwit | 43 g |
Vet Waarvan verzadigd |
48 g 20 g |
Vezels | 7 g |
Zout | 4 g |
- 1 eetlepel zonnebloemolie
- 1 rode ui (gesnipperd)
- 1 eetlepel Mexicaanse kruiden
- 400 gram kipgehakt
- 300 gram mais (uitgelekt, blik)
- 1 paprika (in blokjes)
- 8 grote tortillawraps
- 150 gram belegen kaas (geraspt)
- 125 gram crème fraîche
- 1 bakje guacamole (koelvers