Proef het Zuiden
  • Zuid
  • Vers
  • Genieten
  • Gezond
  • Recepten
  • Jan Linders
Hoofdgerecht

Quesadilla’s met mais en kipgehakt

4 personen
30 minuten
BereidingswijzeIngrediënten

Hou jij ook zo van Mexicaans eten? Dan moet je deze quesadilla’s met mais en kipgehakt een keer gemaakt hebben. Dit recept is snel, makkelijk en ook nog eens lekker!

Bereidingswijze

  1. Verhit de olie in een koekenpan en fruit hierin de ui circa 1 minuut.
  2. Voeg de Mexicaanse kruiden en het kipgehakt toe en bak in circa 4 minuten gaar en goudbruin.
  3. Voeg de mais en paprika toe en bak 1 minuut mee.
  4. Beleg 4 tortillawraps met het gehaktmengsel.
  5. Bestrooi met de kaas en dek af met nog een wrap.
  6. Bak circa 4 minuten in een droge, hete koekenpan op middelhoge stand, tot de kaas is gesmolten. Keer halverwege voorzichtig om.
  7. Snijd elke quesadilla in 6 punten en serveer met de crème fraîche en guacamole. Deze quesadilla’s met mais en kipgehakt zijn ook lekker met een tomatensalade.
Voedingswaarde p.p.
Energie 965 kcal
Koolhydraten 85 g
Eiwit 43 g
Vet
Waarvan verzadigd
48 g
20 g
Vezels 7 g
Zout 4 g
  • 1 eetlepel zonnebloemolie
  • 1 rode ui (gesnipperd)
  • 1 eetlepel Mexicaanse kruiden
  • 400 gram kipgehakt
  • 300 gram mais (uitgelekt, blik)
  • 1 paprika (in blokjes)
  • 8 grote tortillawraps
  • 150 gram belegen kaas (geraspt)
  • 125 gram crème fraîche
  • 1 bakje guacamole (koelvers
hoofdgerechtKipgehaktmaisMexicaansquesadillaweekend

Ook interessant

Recepten

Broodje sticky hotdog

Recepten

Frietje kapsalon

Recepten

Snelle erwtensoep met feta en Onze Trots rookworst

Recepten

Zoete aardappelstamppot met boerenkool en reepjes...

Recepten

Broodje bal

Recepten

Echte Brabantse worstenbroodjes

Deel dit artikel

Waar ben je naar op zoek?

  • JL-Google-Local-ad-314x314-2022-2.jpg
Proef het Zuiden

Proef het Zuiden is een initiatief van Jan Linders.

Copyright 2018 | Privacy & Cookies | Contact | Over Proef het Zuiden | Partner worden?