
Hoofdgerecht, Lunch
Quesadilla’s met pompoen
4 personen
20 minuten
Deze heerlijke quesadilla’s met pompoen staan in een handomdraai op tafel! Ideaal na een lange werk- of schooldag!
Bereidingswijze
- Kook de pompoenblokjes circa 5 minuten.
- Verhit intussen 4 eetlepels olijfolie en bak hierin de ui op middelhoge stand goudbruin.
- Voeg de pompoen en specerijen toe en bak circa 5 minuten mee.
- Leg op de helft van elke tortillawrap een plak kaas, schep hierop het pompoenmengsel.
- Verdeel de zongedroogde tomaat erover en dek af met weer een plakje kaas.
- Vouw de tortilla’s dubbel en bak ze in de rest van de olijfolie aan beide kanten goudbruin, tot de kaas gesmolten is.
- Bestrooi de quesadilla’s met pompoen met de peterselie.
- 500 gram pompoenen (geschild, in kleine blokjes)
- 6 eetlepels olijfolie
- 4 uien (in dunne ringen)
- 0.5 theelepel korianderpoeder (ketoembar)
- 0.5 theelepel komijnpoeder (djinten)
- 0.5 theelepel kaneelpoeder
- 4 tortillawraps
- 8 plakken jongbelegen kaas
- 100 gram zongedroogde tomaatjes (in stukjes)
- 1 handje peterselie (fijngehakt)