
Hoofdgerecht
Quiche met knolselderij en groene salade
4 personen
50 minuten
Met quiche kun je alle kanten op! Probeer bijvoorbeeld eens deze quiche met knolselderij en een frisse groene salade.
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Laat het deeg ontdooien. Kook de plakjes selderij in water in een paar minuten beetgaar en giet af.
- Bekleed de ingevette taartvorm met het deeg en prik met een vork gaatjes in de bodem. Laat de randen losjes overhangen.
- Klop de eieren los met de crème fraîche en roer de kaas erdoor. Breng op smaak met nootmuskaat en peper.
- Bedek het deeg met een laagje selderij en verdeel hier wat kaasvulling over.
- Vul aan met een laagje selderij en vervolg met de kaasvulling tot alles op is.
- Bak de taart laag in de oven in circa 30 minuten gaar en mooi bruin.
- Laat de quiche buiten de oven even rusten.
- Maak ondertussen een dressing van azijn, mosterd en olie en schep dit door de gemengde sla. Serveer dit bij de quiche.
Variatie
Vervang knolselderij door wortel of pompoen.
- 6 plakjes bladerdeeg of 6 plakjes hartigetaartdeeg
- 300 gram knolselderij (geschild, in dunne plakken)
- 4 eieren
- 200 milliliter crème fraîche
- 250 gram oude kaas (geraspt) of 250 gram belegen kaas (geraspt)
- 1 snufje nootmuskaat
- 1 eetlepel witte wijnazijn
- 1 theelepel mosterd
- 3 eetlepels olie
- 100 gram gemengde sla (naar keuze)