
Hoofdgerecht
Quiche met paddenstoelen en geitenkaas
4 personen
20 minuten
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 180ºC. Verhit de boter in een koekenpan en fruit de ui en knoflook circa 3 minuten. Blus af met de azijn.
- Voeg de champignons en tijm toe aan de pan en bak 5 minuten mee.
- Bekleed intussen de ingevette vorm met het deeg. Klop de eieren los en meng met de slagroom en de helft van de geitenkaas. Breng op smaak met zout en peper.
- Verdeel de paddenstoelen over de deegbodem en giet het eimengsel erover.
- Verbrokkel de overige geitenkaas en walnoten erover.
- Bak de quiche in het midden van de oven in circa 40 minuten gaar en goudbruin.
Voedingswaarde p.p. | |
---|---|
Energie | 670 kcal |
Koolhydraten | 35 g |
Eiwit | 20 g |
Vet Waarvan verzadigd |
48 g 25 g |
Vezels | 3 g |
Zout | 1,1 g |
- 30 gram boter
- 1 rode ui (in halve ringen)
- 2 teentjes knoflook (geperst)
- 1 eetlepel wittewijnazijn
- 600 gram champignons (in plakjes, schoongeveegd)
- 1 eetlepel gedroogde tijm
- 1 rol hartigetaartdeeg (koelvers)
- 4 eieren
- 125 milliliter slagroom
- 75 gram zachte geitenkaas (verbrokkeld)
- 2 eetlepels walnoten (grof gehakt)