
Hoofdgerecht, Taart & cake
Quiche met zoete aardappel, rauwe ham en spinazie
4 personen
60 minuten
Deze quiche met zoete aardappel, rauwe ham en spinazie bevat alles wat een maaltijd nodig heeft. Lekker om te serveren met een frisse tomatensalade.
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 200ºC.
- Verhit de olie in een koekenpan en bak hierin de aardappelblokjes en ui circa 5 minuten. Voeg de ham toe en bak kort mee. Laat een beetje afkoelen.
- Bekleed de taartvorm met het deeg en duw de naden goed op elkaar. Laat het deeg dat uitsteekt een beetje over de rand vallen.
- Schep het aardappelmengsel en de spinazie door elkaar en verdeel dit over de taartbodem.
- Klop de eieren los met de crème fraîche, kruiden en zout en peper en giet dit gelijkmatig over de vulling.
- Schud een beetje met de vorm om de room goed te verdelen en bak de taart laag in de oven in circa 30 minuten gaar en goudbruin.
- Laat de taart voor het serveren circa 10 minuten rusten.
Bereidingstip: Deze quiche met zoete aardappel is erg lekker met een tomatensalade.
Smakelijk!
- 1 eetlepel olie
- 300 gram zoete aardappels (geschild, in blokjes)
- 1 ui (fijngesnipperd)
- 200 gram rauwe hammen (in dunne reepjes)
- 8 plakjes hartigetaartdeeg (ontdooid)
- 250 gram diepvriesspinazie (ontdooid, uitgelekt)
- 2 eieren
- 200 milliliter crème fraîche
- 1 theelepel Provençaalse kruiden