
Hoofdgerecht, Voorgerecht
Quinoa-salade met bloemkool en currydressing
4 personen
60 minuten
Slank, vegetarisch en snel om te maken. Wat wil je nog meer? Probeer nu deze quinoa-salade met bloemkool en currydressing! Klik hier voor meer inspiratie.
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 200ºC. Bereid de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en spoel onder koud stromend water. Laat goed uitlekken.
- Snijd de bloemkool in stronkjes. Verdeel de bloemkool en kikkererwten over 2 bakplaten. Meng de honing met de komijn en 2 eetlepels olijfolie. Breng op smaak met een snuf zout. Besprenkel de bloemkool en kikkererwten met de honingdressing en schep om zodat alles bedekt is. Rooster circa 40 minuten in de oven en schep halverwege om.
- Meng intussen de yoghurt met de knoflook, kerrie en het citroensap. Breng op smaak met zout en peper. Meng de quinoa met de overige olijfolie en munt en breng op smaak met zout en peper. Roer de geroosterde bloemkool en kikkererwten erdoor. Besprenkel met de currydressing.
Voedingswaarde p.p. | |
---|---|
Energie | 460 kcal |
Koolhydraten | 48 g |
Eiwit | 17 g |
Vet Waarvan verzadigd |
20 g 6 g |
Vezels | 11 g |
Zout | 0,3 g |
- 200 gram quinoa
- 1 bloemkool
- 200 gram kikkererwten (uitgelekt)
- 1 eetlepel honing
- 1 theelepel komijnpoeder (djinten)
- 4 eetlepels olijfolie
- 200 gram Griekse yoghurt
- 1 teentje knoflook (geperst)
- 1 eetlepel kerriepoeder
- 0.5 citroen (sap)
- 1 bosje munt (fijngehakt)