
Lunch
Quinoa-salade met forel
4 personen
20 minuten
Deze lekkere salade met vis neem je makkelijk mee naar je werk of naar school. Perfect voor een goede lunch!
Overige tijden
Voorbereiden
Spoel de quinoa in een fijne zeef onder koud water en breng in een pan met 600 ml water en het bouillonblokje aan de kook. Kook de quinoa in circa 8 minuten gaar. Neem de pan van de warmtebron en laat afgedekt nog 2 minuten stomen. Schep de quinoa in een schaal en laat helemaal afkoelen.
Bereidingswijze
- Schud de ingrediënten voor de vinaigrette in een schoon potje tot een dressing. Breng op smaak met zout en peper. Rooster de pijnboompitten in een droge, hete koekenpan en houd apart.
- Schep de peterselie, bosui, granaatappelpitjes en vinaigrette door de quinoa en maal flink wat peper erover. Verdeel over kommen. Schep het vruchtvlees uit de avocado’s en snijd in blokjes. Verdeel over de quinoa. Verdeel de forel erover en bestrooi vlak voor het serveren met de pijnboompitten.
Bereidingstip
Neem de salade mee in een afgesloten bak of pot en verpak de pijnboompitten apart. Besprenkel de blokjes avocado met citroensap tegen het verkleuren.
Vervang de forel in dit recept door gerookte zalm of makreel.
Voedingswaarde p.p. | |
---|---|
Energie | 715 kcal |
Koolhydraten | 54 g |
Eiwit | 32 g |
Vet Waarvan verzadigd |
38 g 5 g |
Vezels | 11 g |
Zout | 3,3 g |
- 300 gram quinoa
- 1 groentebouillonblokje
- 20 gram pijnboompitten
- 1 bosje peterselie (fijngehakt)
- 4 lente-/bosuitjes (in ringetjes)
- 100 gram granaatappelpitjes
- 2 avocado's
- 300 gram gerookte forelfilets (in stukken)
- 1 citroen (rasp en sap)
- 1 theelepel mosterd
- 0.5 theelepel honing
- 4 eetlepels olijfolie